Buitengewone en extravagante decoratie

Soms werp je een blik op je interieur en bedenk je jezelf dat er nog ergens een wauw factor ontbreekt. Deze wauw factor is heel gemakkelijk te creëren met bijzondere of uitgesproken decoratie. Hierbij kun je denken aan grote kunstwerken, maar ook aan kleine decoratie die niet alledaags is.

Hout

Hout zorgt voor sfeer in huis. Hout kun je goed combineren met andere materialen. Heb je er al eens over nagedacht om een complete boomstam in huis te plaatsen? Waarschijnlijk niet. Het rechtop plaatsen van een stuk boomstam of een houten pilaar is een nieuwe trend. Het wordt gebruikt als bijzettafeltje of gewoon als een decoratie stuk. Er zijn zelfs houten wanden op pilaren voor naast je tv-meubel verkrijgbaar.

Tekst

Heb je thuis een kale muur en weet je niet hoe je van deze muur een eyecatcher item kunt maken? Maak gebruik van tekst. Schilder een mooie persoonlijke quote of spreek op je muur in een lettertype waar jij blij van wordt. Bij het langslopen, wordt je op deze manier elke keer herinnerd aan een wijze les of levens motto. Dit is ook leuk voor gasten. Zo krijgen jouw gasten meteen een inkijkje in jouw denkwijzen of kijk op de wereld. Ben je na een tijdje uitgekeken op een tekst dan schilder je daar weer over heen en plaats je een nieuwe.

Grote planten en spiegels

Een lege hoek of muur kan mooi gevuld worden met een grote plant. Vroeger waren mensen nog een beetje afwerend tegenover grote planten in huis maar tegenwoordig is het helemaal hip. Planten zorgen voor zuurstof en geven een levende sfeer. Ook een grote spiegel past thuis overal. Spiegels zijn er te vinden voor elke stijl en zijn bovendien tijdloos. Zet een grote spiegel tegen de muur en daar is je wauw factor.

Kunst met een knipoog

Kunst met een knipoog is een bijvoorbeeld een kunstwerk of schilderij dat gebaseerd is op een werkelijk kunstwerk met een andere toevoeging. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een replica van de Mona Lisa met een plak snor of een duck face. Of kunst dat aan een ander levens object relateert zoals een foto van een coca cola blikje als levensgroot schilderij. Dit hoeft niet altijd groot te zijn. Ben jij bijvoorbeeld een echte bergliefhebber en beklim jij dan ook graag bergen dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor bronzen beeldjes aan touwtjes die je aan de muur kan bevestigen zodat het net lijkt of ze de muur belkimmen. Dit soort figuurtjes zijn er ook voor het uitbeelden van andere sporten en of hobby’s. Leuk voor op een plank of voor in de kast.