Decoratieve Vazen

Vazen zijn er in diverse soorten en maten. Vazen waren altijd bedoeld voor het neerzetten van bloemen of boeketten, maar tegenwoordig hoeft dat niet meer zo te zijn. Een vaas mag nu ook gewoon een vaas zijn, zonder dat er iets in de vaas staat. Ook worden vazen nu gebruikt voor het bij elkaar houden van plastic bloemen, veren en andere decoratie takken. Hiervoor worden vooral vazen gebruikt met een dunne hals die meer weg hebben van de hals van een wijnfles dan van een vaas.

Glazen vazen

Vazen van glas of transparant materiaal zijn helemaal hip en dan hebben wij het niet over de standaard glazen vazen, maar over hele andere vormen. Denk bijvoorbeeld aan een vaas met elementen van een wijnfles of een vaas met ribbel versiering aan de buitenkant. Ook de vaas die lijkt op een vissenkom met een smal uiteinde is razend populair. Deze vaas wordt voor de helft gevuld met water en slechts een enkele bloem wordt er in de vaas gezet. Dit is een simplistische manier van vaas decoratie en wekt het gevoel van een stilleven op. Bijkomend voordeel is dat glazen vazen toepasbaar zijn in elk interieur.

Op het gebied van decoratie voor in de vaas, is Pampagras helemaal hip. Deze lange pluimen zijn lichtbruin van kleur maar zijn tegenwoordig in allerlei kleuren verkrijgbaar. Deze decoratie is perfect voor in een hoge vaas die op de grond tegen een kale muur gezet kan worden. Dit geeft een gezellige uitstraling. Deze vaas kan je combineren met een kleinere vaas met gedroogde papaver. Het mooie van deze decoratie is dat het niet seizoen gebonden is. Je kunt het, het hele jaar laten staan.

Geschilderde vazen

Er is een tijd geweest dat vazen beschildert met bloemen of ander frivole figuren als kitscherig werden beschreven, maar de tijden zijn veranderd en beschilderde vazen zijn nu weer helemaal hip. Vooral vazen die beschilderd zijn met korte strepen die vervagen qua kleur en weer opbloeien zijn nu een trend. Deze manier van schilderen wordt beoefend op vazen met een glimmend oppervlakte. Ook vazen geheel geschilderd in een kleur zijn hip of vazen waarvan de bovenste rand dezelfde kleur is als de onderkant van een andere vaas. Deze zet je dan schuin naast elkaar.

Vaas stijlen

Het is ook leuk om oude vazen op te pimpen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je vazen te voorzien van een bekleding met touw of wol. Dit is heel simpel . Je smeert het gedeelte van de vaas in wat je wilt bekleden met lijm en het touw of de wol draai je daar omheen. Je kunt een oude vaas ook verven met krijtbord verf. Als de verf droog is kun je een boodschap op de vaas schrijven met een krijtje.