Schilderijen

Schilderijen zeggen veel over de persoonlijke smaak van de eigenaar van een woning. Schilderijen zorgen voor sfeer in huis, hoe groot of klein de schilderijtjes ook zijn. Of je nu kiest voor een persoonlijk portret of landschap schilderij, zolang het bij jouw interieur past is het een mooie toevoeging aan de sfeer thuis.

Plexiglas

Een trend bij het ophangen van schilderijen, posters en andere doeken is de afwerking met plexiglas. Of het nu gaat om een familie foto, kunstwerk of een standaard doek, een afwerking met plexiglas geeft het object een markante en luxe uitstraling. Hierbij wordt geen lijst gebruikt. De lijst is het glas zelf. Plexiglas is geschikt voor elk interieur. Zorg er wel voor dat je jouw schilderij met plexiglas afwerking zorgvuldig laat plaatsen. Je wilt je nieuwe aankoop namelijk niet in duizenden kleine glasscherven zien vallen.

Groot Kunstwerk

Veel mensen durven niet voor een groot schilderij te kiezen. Ze weten simpelweg niet wat ze daar mee aan moeten of hoe ze de verbinding leggen tussen het schilderij en de andere meubelstukken. Dit is logisch want een groot schilderij kan je interieur uitstraling en veel sfeer geven, maar het kan ook overkomen als rommelig of opgepropt.

Bij het plaatsen van een groot kunstwerk gaat het allemaal op het afstemmen van de elementen. Zo kan je een groot kunstwerk ophangen met bijvoorbeeld een afbeelding van een vaas met bloemen. Door een zelfde vaas bloemen in het echt naast het object te zetten waar het schilderij bovenhangt zorg je voor rust en samenhang.

Als je voor een groot kunstwerk kiest let dan ook op de andere kleuren in het interieur of pas deze aan naar het kunstwerk. Kies bijvoorbeeld een kleur element uit het kunstwerk dat je kunt vertalen naar een object, zoals een kussen, vaas of andere decoratie in dezelfde kleur. Zo creëer je en mooi kleuren palet in samenhang met het kunstwerk.

Een groot kunstwerk verdient alle aandacht in een ruimte. Probeer daarom zo min mogelijk andere objecten in de ruimte te plaatsen die ook aandacht trekken. Niet elke vrije plek op je vensterbank of salontafel hoeft vol gezet te worden met snuisterijen. Kies een paar voorwerpen, die het kunstwerk omhoog halen en laat het daarbij.

Wanneer je een ruimte hebt die simpel is ingericht kan je met een kunstwerk lekker los gaan, maar als je een kunstwerk uitzoekt voor een drukkere ruimte moet je dat juist niet doen. Een drukke ruimte is bijvoorbeeld de keuken. Hier heb je te maken met apparatuur en vee losse spullen. Als je hier een kunstwerk op wilt hangen dan kan er het beste gekozen worden voor een rustig beeld of een abstract schilderij.