Sfeervolle kleedjes

Kleedjes het is een ruim begrip. Kleedjes worden al gebruikt sinds er mensen rondlopen op deze aarde. In de oertijd werden er kleden gemaakt van dierenhuiden om de mensen warm te houden of om hutten van binnen en buiten te bekleden. Berenvellen of andere wollige kleden zie je nog heel vaak in inrichtingen terug komen in landen waar het doorgaans koud is. Hier in Nederland houden we ook wel van kleden. Kleden kunnen overal in het huis gebruikt worden om het huis meer sfeer te geven of om simpelweg je voeten lekker warm te houden.

Decoratieve kleedjes

Decoratie kleedjes hebben eigenlijk geen primaire functie. Deze kleedjes worden alleen gebruikt om het huis van wat sfeer te voorzien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een konijnen bontje van echt of na maak bont om op het dressoir, of op de bank te draperen. Hier worden dan vaak andere decoratie stukken opgezet, zoals windlichten en of vazen of kaarsenhouders. Dit wordt ook gedaan met kleedjes van andere stoffen met andere patronen, Vooral met ronde kleine kleedjes die een Ibiza vibe of bohemien gevoel aan je inrichting geven.

Functionele kleedjes

Er zijn ook kleden die wel gebruikt worden om je warm te houden. Dit zijn kleden of ook wel plaids genoemd die meestal op de bank of in een mand liggen. Deze kleden kun je natuurlijk ook kopen in afstemming met de kleur van je meubilair en andere decoratie. Zo blijft je huis zelfs wanneer de kinderen onder een kleed in de bank liggen in stijl. Wat ook heel leuk is, is het draperen van een kleed over je bed. Hier wordt ook vaak een bedsprei voor gebruikt maar een kleed doet daar niet voor onder. In de winter geeft dit net de extra warmte die je nodig hebt en in de zomer kan je kiezen voor een luchtig kleedje die vooral de frisse sfeer benadrukt.

Vloerkleden

Vloerkleden zijn er in diverse soorten en maten. Voor in de badkamer heb je waterafstotende design kleden en voor naast je bed heb je warme fluffy dekentjes waar je voeten heel blij van worden als je uit bed stapt. Je hebt kleden voor in de kinderkamer waar je kinderen op kunnen spelen. Vooral als je een houten of tegel vloer hebt zorgt dit ervoor dat je kinderen geen koude billen krijgen tijdens het spelen op de vloer. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende soorten structuren. Vloerkleden met draadjes zijn erg mooi maar let daarbij wel op het vele uitklop en stofzuig werk wat je daar aan hebt. In deze vloerkleden blijft namelijk alles plakken, van broodkruimels tot stof.