Alles wat je moet weten over een led paneel 30×120

Ben je op zoek naar een led paneel 30×120? Dan sta je vanaf het begin voor een groot aantal keuzes. Het blijft namelijk niet alleen bij de afmeting van het paneel. Er moeten namelijk meer factoren meegenomen worden in jouw keuze. Ook moet je gaan kijken naar de verschillende specialisten die jou kunnen helpen aan de panelen. Een van de specialisten die daarbij zeker niet mag ontbreken is Ledpaneelstore. Maar wat maakt deze led panelen nou zo goed en hoe kun je ervoor zorgen dat jouw ruimte op de juiste manier verlicht is?

Een led paneel 30×120 voor de grotere ruimtes

Een led paneel 30×120 is een langwerpig paneel met een lengte van 120 centimeter en een breedte van 30 centimeter. Hierdoor kunnen de grotere oppervlakten verlicht worden. Een paneel is eigenlijk een goede vervanging van de vroegere TL-armaturen. Deze kunnen namelijk ook in de systeemplafonds geplaatst worden in plaats van dat het er bovenop ligt. Echter is dit niet noodzakelijk. Je kunt een led paneel namelijk ook gewoon op een plafond monteren of in andere vormen van plafonds plaatsen. Het biedt hierdoor direct veel mogelijkheden voor de verschillende ruimtes. 

De verschillende installatiemethoden

Je kunt een led paneel 30×120 dus op verschillende manieren installeren. Zo kun je voor inbouw, opbouw en pendel kiezen. Hier komen wel andere accessoires bij kijken. Inbouw is in feite het eenvoudigst. Wanneer je nog oude TL-buizen hebt hangen, haal je deze eruit en vervang je ze door de panelen. Bij opbouw moet je een frame op het plafond bevestigen. Deze panelen kunnen overigens ook op de muren bevestigd worden, zolang het oppervlak maar vlak is. Pendelen zie je ook vaker voorkomen. Dit is namelijk wanneer de panelen aan kabels worden opgehangen. Hiermee kun je dus de hoogte van de panelen gaan bepalen.

De kleur van het licht bepalen

Je hoeft dan alleen nog maar te gaan kijken naar het licht dat je wilt hebben. Er zijn verschillende kleuren van licht bij een led paneel 30×120. Hiervoor kijk je eigenlijk naar welke sfeer er uitgestraald moet gaan worden. Bij magazijnen is het bijvoorbeeld goed om koud licht te hebben. Hiermee worden de kleuren van producten duidelijk en kan iedereen alles direct pakken. In een winkel of kantoorpand wordt over het algemeen voor warmer licht gekozen, omdat dit een gemoedelijke sfeer met zich meebrengt. De kleur van licht is dus belangrijk.

Maak de beste keuze voor jouw ruimte

Vergeet dan niet om jouw budget mee te nemen bij de aanschaf van een led paneel 30×120. Er zijn verschillende prijsklassen te vinden bij de led panelen en je kunt dus altijd eentje vinden die binnen het vastgestelde budget past. Je kunt hier ook altijd advies over inwinnen. De verschillende specialisten kunnen dan samen met jou gaan kijken naar de beste keuze en zullen jou kunnen vertellen welke keuze je moet gaan maken. Hierdoor heb je binnen een korte tijd weer goede verlichting in de ruimtes en kun je alles weer goed zien.