Houten vloeren hebben een streepje voor

Houten vloeren zijn een van die dingen die verkopers over het hoofd zien als ze verzanden in de fijne kneepjes van het verkopen van een huis. Vloeren zijn echter heel belangrijk. Kopers zullen weglopen van huizen met slechte vloeren, net als ze weglopen van huizen die slecht ruiken. Er zijn soorten vloeren die de waarde van een huis meer verhogen dan andere (zoals hardhout versus tapijt). Dee echte uitdaging bij het verkopen van een onvolmaakt huis echter is dat je weet welke verbouwingsprojecten de waarde zullen verhogen en welke de waarde juist zullen verlagen.

Naar welke vloeren kijken kopers?

Het is geen verrassing – hardhouten vloeren zijn al lang de top keuze voor kopers. En dat blijft ook zo in de markt van vandaag. Makelaars zijn het erover eens dat huizen met hardhouten vloeren makkelijker te verkopen zijn en voor meer geld worden verkocht. Tot zelfs 10% meer dan een identiek huis zonder houten vloeren.

Uit onderzoeken blijkt ook dat de kopers nieuwe houten vloeren één van de meest populaire items zijn die potentiële kopers aansporen een huis te bezichtigen. Net als een prachtige, functionele volledig uitgeruste keuken.

Waar vloeren het meest van belang zijn qua waarde van een woning

In tegenstelling tot wat je nu misschien denkt, hoeft niet elke kamer de ideale vloerbedekking te hebben. Toch zijn er kamers waar het meer uitmaakt dan andere. Als verkoper kom je goed weg met tapijt in de slaapkamers. Kopers zien echter graag een hardhouten vloer in de belangrijkste gebieden van het huis, zoals de woonkamers en de gangen. Consistentie in het hele huis is wat er echt toe doet.

Wat je als verkoper echt niet moet doen, is proberen een huis te verkopen dat meerdere soorten vloeren in het huis heeft liggen. Veel potentiële kopers lopen weg als ze een huis zien met een regenboog menagerie van vloeren. Ga dan op zijn minst voor eenheid. Kies voor dezelfde type vloerbedekking, ongeacht wat het is. Kies altijd een hard oppervlak boven tapijt. Het slechtste wat je kan hebben is twee verschillende soorten vloeren die elkaar raken in een zeer zichtbare ruimte, zoals een grote hal of woonkamer.