veranda

5 tips voor het kiezen van de juiste rolluikenkleur

Rolluiken elektrisch of handmatig zijn de perfecte aanvulling op elk huis omdat ze veiligheid, beveiliging, privacy en beschutting bieden tegen de felle hitte van de zon. Maar om rolluiken er echt goed uit te laten zien in een huis, moeten ze de juiste kleur of combinatie van kleuren hebben. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Dit is overigens niet alleen van belang bij het kopen van de rolluiken, maar ook bij de veranda zonwering

Standaardkleuren

Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende standaardkleuren. De sluiter zelf kan een effen kleur hebben of hij kan twee verschillende kleuren combineren in een eenvoudig patroon als je niet van het idee houdt van een sluiter die allemaal één kleur heeft. Veelvoorkomende standaardkleuren voor rolluiken zijn zwart, bruin, crème, zand, grijs, wit, rood, beige en groen. Natuurlijk betekent dit niet dat je direct voor een van deze tinten moet kiezen, het moet immers wel bij je smaak en woning passen. Desondanks is de kans groot dat deze standaardkleuren hoe dan ook beschikbaar zijn.

Matchen

Het belangrijkste bij het kiezen van rolluiken is om de luiken af ​​te stemmen op de rest van je huis! De eenvoudigste en meest effectieve manier om dit te doen, is door de luiken af ​​te stemmen op je dakkleur, dakgoot of raam- en deurbekleding. Op deze manier worden de rolluiken een complementair hoogtepunt en dus een ongelooflijk aantrekkelijk kenmerk. Wellicht kun je dit dus doen met de eerder genoemde standaardkleuren, maar helaas is dat niet altijd mogelijk.

Aangepaste kleuren

Als je vindt dat een van de standaard beschikbare kleuren niet de juiste kleur is voor je rolluiken, hoef je geen genoegen te nemen met een van deze tinten. Sommige fabrikanten van rolluiken kunnen je zelfs een kleur op maat laten kiezen. Er zijn meer dan honderd aangepaste kleuren waaruit je kunt kiezen, waardoor je kleurkeuzes aanzienlijk worden uitgebreid en je zult dus zeker de perfecte match voor je woning vinden!  

Verkopen

Ben je van plan om je huis binnenkort te verkopen? Je moet dan zeker rekening houden met de voorkeur van een toekomstige koper. Je zult hun gedachten niet kunnen lezen en hun favoriete kleur niet kunnen achterhalen, maar je kunt je buurt als referentiepunt gebruiken. Welke kleur rolluiken hebben je buren? Welke kleurenschema’s heeft je buurt de voorkeur? Welke patronen zie je in je omringende daken, buitenmuren en accessoires? Hierdoor kun je kiezen voor een kleur die zeker in de smaak valt bij de potentiële kopers.

Botsende kleuren

Het is in sommige gevallen mogelijk om rolluiken aan te schaffen die twee verschillende tinten hebben. Vermijd bij het kiezen van deze tweekleurige rolluiken botsende kleuren, omdat deze de esthetiek van je huis verstoren. Al helemaal als je je woning binnenkort wilt verkopen, is het niet slim om te kiezen voor deze botsende kleuren. Het is juist veel beter om de kleur van de luiken af te laten stemmen op de rest van je huis.