Waar moet je op letten als je een huis koopt?

Het vinden van een huis is een zoektocht voor de meeste mensen. Je wilt uiteraard een huis dat bij jouw wensen past. Voor de meeste mensen is een huis de grootste aankoop die ze ooit zullen doen, dus daar mag goed over nagedacht worden. 

Wordt het huis aangeboden voor de juiste prijs? 

Veel huizen worden in de huidige markt voor een zeer hoge prijs aangeboden. Sommige huizen zijn dit niet eens waard, let daarom goed op de prijs van het huis. Laat bij twijfel het huis taxeren door van der Eijken. Met de juiste onderhandel skills kun je het huis voor een betere prijs krijgen. Ben je geen koning in onderhandelen, dan kun je kiezen om met een aankoopmakelaar in zee te gaan. Zij helpen je bij het zoeken naar huizen en geven advies over de prijs van het huis. Bij goede aanbiedingen die voldoen aan jouw wensen zullen ze contact opnemen. 

Hoe is de staat van het huis?

Bij het kopen van een huis is het belangrijk om naar de staat van het huis te kijken. Ook is het belangrijk om naar de kwaliteit van de bouw te kijken. Is er veel zelf gedaan door een onhandige klusser of zit er een omleiding in de meterkast? Het kan allemaal, een bouwkundig rapport is daarom aan te raden. In dit rapport wordt er gekeken naar de staat van het huis, als het niet deugt is het huis misschien niet zo’n goede optie. 

Kijk naar de omgeving

Naast het huis zelf is ook de ligging van het huis belangrijk. Bij een woning buitenaf moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je verder moet rijden. Bijvoorbeeld als je  boodschappen gaat halen. Als je altijd in een stad hebt gewoond dan zal het leven in een dorp waarschijnlijk even wennen zijn. Houd hier vooraf rekening mee, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Dit zijn drie dingen die belangrijk zijn bij de aanschaf van een huis. Er zijn nog meer factoren die invloed hebben, koop nooit overhaast een huis. Het is een grote uitgave, wees daarom altijd goed ingelicht. Vraag als starter hulp aan vrienden of familie die eerder een huis hebben gekocht.