Wat zijn de voordelen van een goede makelaar?

Wil jij jouw huis binnenkort gaan verkopen? Dan vraag je jezelf misschien af welke makelaar je moet inschakelen en of je überhaupt wel een makelaar nodig hebt. Een makelaar kost geld en in een oververhitte woningmarkt wordt je huis toch wel verkocht. Sommige mensen kiezen er daarom voor om het huis te verkopen zonder makelaar. Maar is dit wel een goede keuze? In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van een makelaar. 

Een groot netwerk

Een makelaar heeft een groot netwerk. Ook bezoeken veel mensen de website van een makelaarskantoor. Deze zoekers krijgen dus voor de gewenste regio het actuele aanbod te zien en ook stuurt de makelaar ze soms huizen toe. Grote kans dus dat er heel wat potentiële kopers tussen zitten als je bijvoorbeeld je huis wilt verkopen in Zundert en dat moet je hebben!

Een makelaar ontzorgt je

Je denkt misschien dat het simpel is om je huis te verkopen, maar hier komt heel veel bij kijken. Denk aan veel papierwerk om nog maar te zwijgen over de kostbare tijd die je verliest met het bijhouden van alle administratie. Een kantoor met makelaars ontzorgt jou als verkoper en dat is fijn in een drukke periode van je leven. Hierdoor kun jij jezelf weer meer focussen op de nieuwe woning. 

Zijn makelaars duur? 

Het stigma is dat het inhuren van een makelaar duur is. Echter is teveel betalen voor je nieuwe woning of te weinig krijgen voor je oude woning ook niet best voor je eigen portemonnee. Wanneer je een makelaar inhuurt, zorgt hij of zij ervoor dat je een huis voor een goede prijs koopt en voor een goed prijs verkoopt. 

Ze zijn deskundig

Op het moment dat je kiest voor een makelaar, kies je voor deskundigheid en kwaliteit. Een makelaar uit jouw omgeving kent de lokale huizenmarkt het beste en weet precies wat er wel en niet mag volgens de regelgeving.