Wat zijn de woontrends van 2022?

Jaarlijks komen nieuwe woningtrends om de hoek loeren. Dat is voor 2022 niet anders. De klemtoon ligt vooral op eenvoud, kwaliteit en duurzaamheid. Dit vertaalt zich in strakkere vormen dan anders en heel veel pasteltinten die op de voorgrond komen. De dag van vandaag komt daar wel een nieuw aspect bij: het thuiswerken. Bagro Vastgoed merkt dat hier meer en meer rekening mee wordt gehouden bij het bezichtigen van woningen. Een thuiskantoor tot een polyvalente tuin. De belangrijkste woningtrends van 2022 even beknopt op een rijtje gezet.

Breng buiten naar binnen en omgekeerd

Twee opvallende aspecten lopen als een rode draad door de nieuwste woontrends: milieu en duurzaamheid. Ze worden tegenwoordig van natuurlijke materiaalsoorten voorzien en hebben een heel groen uitzicht. Bagro Vastgoed stelt vast dat eyecatchers zoals fairtrade plantensoorten, milieubewust plastiek en duurzaam gefabriceerd hout hoog in het vaandel staan bij potentiële kopers. Andere trends die in het oog springen zijn het buitenkantoor in de tuin en het omtoveren van een fitnessplek in een tuinhuis of veranda. Daarnaast zijn buitenmeubels niet zo makkelijk te onderscheiden van interieur meubels.

Rustgevende kleuren en vloerentrends

De wandkleuren zijn tegenwoordig minder schreeuwerig dan vroeger. Vooral het rustgevende beige en een mix van grijs en bruin voeren voor 2022 de boventoon aan. Wie toch van meer levendige kleuren houdt, kiest voor een pasteltint of mosgroen. De trends op vlak van vloeren zijn nogal uiteenlopend. De belangrijkste invalshoek is het duurzame karakter. PVC vloeren en metallic tegels scoren het best. Vooral de Scandinavische accessoires als decoratie genieten de grootste voorkeur. Maar die woonstijl bestaat al enkele jaren.

Meer aandacht voor het thuiskantoor

Het vele thuiswerken groeit gestaag en is in opmars. Dat ga je ook terugvinden in de nieuwste wooninterieurs waar wel degelijk een nieuwe trend is waar te nemen. In de woonkamer wordt vaak een nieuwe aparte kamer gecreëerd waar het aangenaam is om te werken en waar je het aparte gedeelte op het einde van de werkdag toch geïsoleerd kunt afsluiten. Alles om de work-life balans in evenwicht te houden ten opzichte van het privé gedeelte. Het ziet ernaar uit dat het thuiskantoor naadloos helemaal in de woning wordt geïntegreerd en dat niemand er nog over struikelt om zich tijdens de werkuren volledig af te zonderen.