meubel

Alles wat je moet weten over meubelrestauratie

Banken, tafels, kasten.. Voorbeelden van allerlei verschillende meubels die mogelijk niet slechts meubels zijn. Aan veel meubels zitten voor mensen een bepaalde emotionele waarde. Na een tijdje is het mogelijk dat een bepaalde meubel niet meer is zoals het was: misschien zitten er krassen op of zijn er deuken in terecht gekomen of is de kleur verandert. Wellicht valt het meubel bijna uit elkaar of is er iets anders aan de hand. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om meubelrestauratie, zoals meubelrestauratie Hilversum. Dergelijke ingrepen zorgen ervoor dat de meubels weer tot de volledige oude staat worden hersteld. Zo hoef je geen afscheid te nemen van de meubels die je liefhebt en kun je jouw meubels weer als nieuw waarderen.

Waarom kiezen voor meubelrestauratie?

Als je ervoor kiest om je meubels te restaureren dan kunnen verschillende specialisten, zoals meubelrestauratie Hilversum jou hierbij hebben. Zij helpen jou met het restaureren van klassieke, oude, antieke meubelen met een persoonlijke waarde. Door het te laten restaureren kunnen specialisten de door jouw gekozen meubels weer terugbrengen naar de originele staat. Er zijn verscheidene redenen te bedenken waarom je zou kiezen voor meubelrestauratie. Denk bijvoorbeeld aan een geërfd meubelstuk van een familielid. Hier zit een persoonlijke, emotionele waarde aan verbonden. Ook als je meubelstuk beschadigd is kun je kiezen voor een meubelrestauratie.

Het proces van een meubelrestauratie

Er zijn verschillende stappen die worden ondernomen als het gaat om een meubelrestauratie. Hieronder benoem ik kort welke verschillende stappen er zijn in het proces van een meubelrestauratie, zodat jij weet wat er zou gebeuren. Op de volgende manier verloopt een meubelrestauratie over het algemeen:

  • De oude lak wordt van het desbetreffende meubelstuk afgehaald.
  • Alles wordt opgeschuurd en opnieuw in de kleur gezet.
  • Het desbetreffende meubelstuk wordt geheel in de nieuwe lak gezet in meerdere dikke lagen.

Welke verschillende manieren zijn er om te restaureren?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om meubelrestauratie. Er zijn twee verschillende restauratie mogelijkheden. Zo kun je het oude meubelstuk opnieuw mooi maken. In dat geval wordt het meubelstuk verbeterd door het te restylen. De tweede mogelijkheid is door het terugbrengen van het desbetreffende meubelstuk in de oude vorm.

Geef je meubelstukken een nieuw leven

Of je nou kiest voor het oude meubelstuk opnieuw mooi te maken of het terugbrengen van het meubelstuk in de oude staat, dan kun je jouw meubelstuk een nieuw leven inblazen. Waar je hierbij wel op moet letten is door een erkend meubelrestauratie bedrijf in te huren om je meubels te laten restaureren, want je wilt natuurlijk geen risico lopen. Door je goed te verdiepen in meubelrestauratie kun je ervoor zorgen dat jouw geliefde meubelstuk volledig gerestaureerd wordt en zo een nieuw leven ingeblazen wordt.