lamellen

Houten lamellen op maat of standaard maten? Alle voor- en nadelen op een rij

Je bent op zoek naar mooie raamdecoratie: wat is dan de beste keuze? Ga je houten lamellen kopen in een van de standaard maten of kies je voor lamellen van hout op maat? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Hier lees je alle voordelen van beide mogelijkheden, maar ontdek je ook de mogelijke nadelen. Op deze manier wordt het een stuk eenvoudiger om een goede keuze te maken voor raamdecoratie.

Houten lamellen behoren al jaren tot de meest populaire soorten raamdecoratie. Ze passen bij uiteenlopende woonstijlen, ze zijn verkrijgbaar in diverse soorten en afwerkingen, ze zijn gemakkelijk te onderhouden, betaalbaar en hebben een lange levensduur. Een ander voordeel is dat je met deze raamdecoratie altijd de gewenste lichtinval en privacy kunt bepalen. Genoeg redenen om deze raamdecoratie aan te schaffen voor je woning.

Houten lamellen op maat: de voor- en nadelen

Kies je voor deze raamdecoratie op maat? Dan krijg je te maken met een aantal voordelen. Deze vind je hier in een handig overzicht:

  • Volledig naar jouw wens: met houten lamellen op maat ben je in staat om alles te personaliseren, Van lamelbreedte tot houtsoort en de kleur van de ladderband. Je kunt de lamellen helemaal ontwerpen zoals jij dat wilt.
  • Voor ieder raam: het maakt niet uit welke afmeting jouw raam heeft en of dit onder de standaard maten valt of niet. Raamdecoratie op maat past op ieder raam.
  • In één keer goed: een kant-en-klaar model kopen klinkt makkelijk, maar wanneer je de lamellen op maat laat maken weet je meteen dat het goed is en heb je er jarenlang geen omkijken meer naar.

Zijn er ook nadelen? Een mogelijk nadeel van houten lamellen op maat is dat de prijs vaak wat hoger ligt dan wanneer je een standaard maat lamellen kiest die al kant-en-klaar in de winkel ligt. Bij Inhuisplaza.be vind je veel betaalbare houten lamelllen die je op maat kunt laten maken.

Voordelen van standaard maat

Je kan er ook voor kiezen om de houten jaloezieën in standaard maat aan de schaffen. Dit brengt ook een aantal voordelen met zich mee:

  • Gemak: je bent niet lang bezig met het opmeten van de lengte en breedte. Dit kan gemakkelijk en snel worden uitgezocht.
  • Betaalbaar: houten lamellen in standaardmaat zijn verkrijgbaar in betaalbare uitvoeringen.
  • Veel opties: kies je voor lamellen in standaard maat? Dan hoeft niet niet te betekenen dat je niet veel keuze hebt. Er zijn genoeg opties.

Zijn er ook nadelen? Een mogelijk nadeel van houten lamellen in standaardmaat is dat je niet helemaal tot in details kan bepalen wat bij je woning en stijl past. Dit betekent dat je mogelijk niet altijd de lamellen kan vinden die perfect aan je wensen voldoen.