Je huis verbouwen, wat te doen met het afval?

Als je een nieuwe woning hebt gekocht en deze wilt verbouwen of je huidige woning opnieuw wilt indelen, dan gaat de verbouwing zeer veel afval opleveren. Hierbij kun je denken aan meubels die vervangen moeten worden, maar ook aan bijvoorbeeld een versleten vloer. Dit afval moet verzameld worden zodat het uiteindelijk door een afvalverwerkingsbedrijf verwerkt kan worden, maar hoe pak je dit aan?

Afvalcontainers huren is belangrijk 

Het is bij een verbouwing zeer aan te raden om meerdere afvalcontainers te huren. Let er wel op dat niet al het afval in dezelfde containers gestort mag worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan asbestplaten die een eigen container nodig hebben, maar ook aan container voor matrassen. Een matrascontainer huren is vooral aan te raden als je een grotere hoeveelheid matrassen weg wilt gooien. 

Waar kun je een afvalcontainer huren?

Je kunt afvalcontainers bij talloze bedrijven in Nederland huren, maar je kunt het beste met een afvalverwerkingsbedrijf in zee gaan. Een afvalverwerker neemt op het verzamelen van het afval na, al het werk uit handen. De gekozen afvalverwerker plaatst namelijk de afvalcontainers voor je woning en haalt deze weer op om het afval vervolgens zelf te verwerken. Hiermee bespaar je erg veel tijd en frustratie. Zorg er wel voor dat je vooraf de juiste afspraken maakt met dit bedrijf. Daarmee voorkom je onduidelijkheid achteraf.

Ga naar een milieustraat 

Mocht je over een aanhanger beschikken, dan kun je er ook voor kiezen om enkele keren naar de milieustraat te gaan. Deze keuze levert voor- en nadelen op. Het grootste voordeel hiervan is dat het in sommige gevallen zeer goedkoop is, want bij sommige milieustraat betaal je per aanhanger en niet per kilogram of soort materiaal. Een nadeel van het zelf verwerken van afval is dat je niet veel afval in een keer kunt vervoeren. Je moet daardoor vaker op en neer en dat kost al snel veel tijd. Daarnaast kan de aanhanger ook zwaar beschadigd raken door al het bouwafval en kan het zijn dat je de borg niet terugkrijgt.