schilderen

Gevel schilderen – stappenplan

De gevel van je woning is het visitekaartje van je huis. Het is het eerste wat mensen zien wanneer ze bij je aanbellen. Het is dan ook belangrijk dat je gevel er goed uitziet. Na verloop van tijd kan de gevel vervuild raken door regen, wind en vuil. Daarom is het goed om de gevel af en toe een opfrisbeurt te geven. We leggen hieronder stap voor stap uit hoe je je woning een nieuwe uitstraling geeft.

Stap 1: Reinigen van de gevel

Voordat je begint met het schilderen van de gevel is het belangrijk dat je de gevel goed schoonmaakt. Hierbij kun je gebruik maken van een hogedrukreiniger of een speciaal schoonmaakmiddel. Zorg ervoor dat de gevel goed droog is voordat je begint met schilderen.

Stap 2: Afplakken van de kozijnen en ramen

Voordat je begint met schilderen is het belangrijk dat je de kozijnen en ramen goed afplakt. Zo voorkom je dat er verf op de kozijnen en ramen terechtkomt.

Stap 3: Aanbrengen van de grondverf

Breng eerst een laag grondverf aan op de gevel. Dit zorgt voor een goede hechting van de verf en zorgt ervoor dat de uiteindelijke verflaag beter blijft zitten. Laat de grondverf drogen voordat je naar de volgende stap gaat.

Stap 4: Aanbrengen van de verf

Breng vervolgens de verf aan op de gevel, met een roller of kwast. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig verdeelt en dat er geen strepen ontstaan.

Stap 5: Eventueel een tweede laag aanbrengen

Als de eerste laag verf goed gedroogd is, kun je eventueel een tweede laag aanbrengen. Dit zorgt voor een betere dekking en een mooier eindresultaat.

Stap 6: Verwijderen van de afplaktape

Als de verf droog is, kun je de afplaktape voorzichtig verwijderen. Zo krijg je een strak resultaat.

Meer weten over schilderwerken? Neem dan eens een kijkje op deze website.