Schilderwerk

Schilderwerk onderhouden: tips

Schilderwerk geeft niet alleen je huis een mooie uitstraling, maar beschermt ook tegen invloeden van buitenaf. Goed onderhoud van je schilderwerk is daarom van groot belang om de levensduur te verlengen en zo kosten te besparen op de lange termijn. 

Schilderwerk onderhouden: wanneer en waarom?

Wanneer je je huis heeft laten schilderen, wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten van het mooie resultaat. Het onderhouden van je schilderwerk is daarom van belang. Maar wanneer is het tijd voor onderhoud en waarom is dit zo belangrijk?

Wanneer is het tijd voor onderhoud?

Het is belangrijk om je schilderwerk goed in de gaten te houden en regelmatig te inspecteren. Wanneer je scheurtjes, bladders of verkleuringen ziet, is het tijd voor onderhoud. Maar ook wanneer het schilderwerk er nog goed uitziet, kan het verstandig zijn om het toch te onderhouden. Zo voorkom je dat het schilderwerk beschadigd raakt door invloeden van buitenaf.

Waarom is onderhoud zo belangrijk?

Goed onderhoud van uw schilderwerk zorgt ervoor dat het langer meegaat. Het voorkomt beschadigingen en verkleuringen en beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht en Uv-straling. Door regelmatig onderhoud te plegen, voorkomt u dat er grote reparaties nodig zijn en bespaar je dus kosten op de lange termijn.

Tips voor het onderhouden van je schilderwerk

Nu je weet waarom onderhoud zo belangrijk is, is het tijd voor handige tips en advies over het onderhouden van je schilderwerk.

Reinigen van je schilderwerk

Het is belangrijk om je schilderwerk regelmatig te reinigen. Zo verwijder je vuil en stof en voorkom je dat je schilderwerk beschadigd raakt. Gebruik hiervoor lauw water met een mild schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve middelen, zoals chloor of ammoniak, omdat deze het schilderwerk kunnen beschadigen.

Controleer je schilderwerk regelmatig

Controleer je schilderwerk regelmatig op beschadigingen, verkleuringen en andere problemen. Zo kun je tijdig ingrijpen en voorkom je dat het schilderwerk verder beschadigd raakt. Het is aan te raden om dit minstens een keer per jaar te doen. Heb je er geen tijd voor? Schakel dan een schilder in, dat kan bijvoorbeeld hier.